Mr. Jaap Spigt

Curriculum vitae

Ik ben sinds 1984 als advocaat werkzaam. Daarnaast sinds 2002 ook als mediator. Ik ben bestuurslid van de Rotterdamse Vereniging Strafrecht, lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA), (voormalig) bestuurslid van de Vereniging van Mediators in Strafzaken (VMSZ) en voormalig registermediator, aangesloten bij  de Mediatorsfederatie Nederland (MfN).

Ik behandel onder andere zaken die vallen in de sfeer van de vermogens- en economische wetgeving, zedenwetgeving, opiumwetgeving, wegenverkeerswetgeving, wapens- en munitiewetgeving, alcoholwetgeving en invordering rijbewijzen.

Ik heb ruime ervaring in jeugdstrafzaken en leerplichtzaken en ben bovendien jarenlang lid geweest van de Commissie van Toezicht van de “Rijksinrichting voor Jongens Kralingen” te Rotterdam en de Commissie van Toezicht van de Penitentiaire Inrichting “De Hartelborgt” te Spijkenisse.

Als mediator ben ik betrokken bij strafzaken, maar ook word ik als zodanig door gemeenten ingeschakeld bij (grootschalige) burenruzies en wijkmediations.

Tenslotte verzorg ik met enige regelmaat opleidingen en geef ik lezingen en cursussen op het strafrechtelijk vlak.

Bij (Langer durende) afwezigheid/verhindering, wordt de praktijk waargenomen door Mr. G.E. Toxopeus, strafrecht advocaat, werkzaam bij Van Wijngaarden & Toxopeus Advocaten, Maasboulevard 14, 3011TX, te Rotterdam.

Telefonisch bereikbaar op nummer 010-4117789. Website: www.wt- advocaten.nl

Neem contact op